Wie is PSI-Praktijk

PSI-Praktijk is de psychologenpraktijk van Dorien Vander Trappen.
Erkenningsnummer: 902114470

Dorien studeerde in 2014 af als master Klinische en gezondheidspsychologie aan de KU Leuven.
Zij ging meteen aan de slag als psycholoog en coördinator binnen het psychiatrisch dagcentrum in az Glorieux te Ronse, waar zij nog steeds werkzaam is.
Dorien begeleidt mensen vanuit een eclectische oriëntatie waarbij zij haar therapeutisch handelen zo goed mogelijk tracht aan te sluiten bij de hulpvraag en de kwaliteiten van de cliënt of het cliëntsysteem. Zij heeft affiniteit met zowel individuen, koppels als gezinnen. Sinds september 2016 startte zij een postgraduaat opleiding in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie aan Context-KuLeuven te Kortenberg. Hiermee wil zij zich nog verder specialiseren.
In 2018 schoolde Dorien zich nog bij in slaaptherapie via de wetenschappelijke methode CBT-i (cognitieve gedragstherapie voor insomnie) waarbij ze cliënten wil helpen terug een gezond slaappatroon te hervinden en dit zonder medicatie.
Dorien is van mening dat dé Psychologie een wetenschap in volle ontwikkeling is. Daarom vindt ze het belangrijk zich regelmatig bij te scholen en op de hoogte te zijn van de laatste trends in het vakgebied.

Naast haar werkzaamheden als psycholoog, is zij celhoofd communicatie en tevens bestuurslid bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). Zij wil hiermee bijdragen aan de destigmaterisering van psychische problemen en actief werken aan de terugbetaling van psychotherapie.

Met PSI-Praktijk wil Dorien met haar cliënten mee op hun weg gaan en samen zoeken naar hetgeen hen nu blokkeert, overspoelt of ontbreekt.